Cardul pentru Energie complică lucrurile atât pentru proprietari cât şi pentru instituţiile implicate
Ei spun că sistemul Cardului pentru Energie complică lucrurile atât pentru proprietari cât şi pentru restul instituţiilor implicate.
Articol editat de Camelia Velțan, 18 ianuarie 2023, 14:24 / actualizat: 20 ianuarie 2023, 11:21
Preşedintele Ligii Naţionale a Asociaţiilor de Proprietari Habitat, Mihai Mereuţă, afirma că o metodă ar fi aceea de a acorda ajutorul de 1.400 de lei prin intermediul sistemului de subvenţii care deja funcţionează.
El susţine că, dincolo de birocraţia nou creată prin implicarea Poştei Române – sistemul Cardului pentru Energie ar putea omite anumite persoane vulnerabile aflate în diverse situaţii, cum ar fi chiriaşii care nu sunt trecuţi în baza de date a asociaţiilor de locatari, sau pe proprietarii de apartamente care nu sunt organizaţi în asociaţii.
Mihai Mereuţă:
În primul rând, există un sistem în plată, care tot pentru ajutoare de încălzire este. Mă refer la asociațiile de proprietari, la blocurile racordate la sistem centralizat de încălzire. Există, funcționează, sunt identificaţi beneficiarii, deci nu mai trebuia nimic de identificat, atât de complicat, cu corelare, baze de date. Asociațiile cunosc procedura, furnizorii cunosc procedura, direcția de asistenţă socială, primăriile, cunosc procedura. Ministerul Muncii, care deconta, cunoaște procedura. Ultima hârtie, cea de decontare, nu mai era trimisă de Termoenergetica la Ministerul Muncii, era trimisă la Ministerul Fondurilor Europene.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.