„Săptămâna verde” se desfăşoară în spaţii şi în moduri diferite față de cursurile obişnuite
Strategia naţională privind educaţia pentru mediu şi schimbări climatice 2023-2030 este în dezbatere publică, iar după ce va fi adoptată, va fi definită lista disciplinelor legate de educaţia pentru mediu, a explicat secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Bogdan Cristescu:
Articol editat de Andrei Cretoiu, 18 ianuarie 2023, 10:38
Metodologia pune baza pentru școli ca să-și organizeze acțiunile din ”Săptămâna verde”. Este construită pe același principiu cu metodologia pentru ”Săptămâna altfel”. Activitatea didactică se poate desfășura în cu totul alt context. Cu ajutorul celor de la Ministerul Mediului și prin administrația națională a ariilor protejate, deja s-au identificat în fiecare județ locuri în care profesorul împreună cu elevii pot merge. De exemplu, în Parcul Național Văcărești. Sunt inclusiv proiecte cu ce poate face profesorul în acel mediu, ce materiale poate folosi. Sunt inițiative extraordinare. Este una dintre ele la Băile Felix, unde în cadrul unei păduri sunt inclusiv QR cod-uri, cu informații și cu jocuri și cu lucruri care se pot dezvolta. Autoritatea Națională pentru arii protejate pune la dispoziție locuri de cazare gratuit.
„Săptămâna verde” se va organiza deja din acest an şcolar, pe lângă programul naţional „Şcoala altfel”, în care activităţile se desfăşoară în spaţii şi în moduri diferite față de cursurile obişnuite.
Foto: arhivă Radio Cluj
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.