Multe persoane consumă cafeaua adaugând zahăr şi lapte, dar există şi cele care preferă să adauge sare şi se pare că au un motiv întemeiat pentru acest lucru. De ce se pune sare în cafea?
Articol editat de Bianca Câmpeanu,
27 ianuarie 2023, 12:00 / actualizat: 27 ianuarie 2023, 14:26
Multe persoane consumă cafeaua adaugând zahăr şi lapte, dar există şi cele care preferă să adauge sare şi se pare că au un motiv întemeiat pentru acest lucru. De ce se pune sare în cafea?
Secretul unei cafele dulci şi foarte aromate
Sarea conţine sodiu, care echilibrează gustul băuturii, reduce senzaţia de amărăciune şi îi sporeşte dulceaţa. Sarea conferă cafelei un gust moale, catifelat şi plăcut. Unii preferă să bea cafeaua doar cu sare şi acest lucru li se pare complet normal, precum celor care beau cafeaua cu lapte sau zahăr. Unele reţete de preparare a cafelei includ sare de mare. În acest caz, se adaugă gheaţă şi abia apoi spuma cafelei este stropită cu sare. Uneori, cafeaua este servită cu apă sărată, care îi echilibrează şi îi potenţează aroma şi gustul. Dar adăugarea unui praf de sare la cafea nu înseamnă că băutura nu mai poate fi îndulcită cu zahăr. Deoarece sarea îi estompează gustul amar, cantitatea de zahăr adăugată va fi mai scăzută. (www.actualno.com)
RADOR
Foto: Monika Balciuniene/Pexels
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.