Spitale publice din bani privați – secție nouă, cu dotări la standarde europene!
Secția de internări la zi a Spitalului „Avram Iancu” a fost inaugurată – Inaugurarea secției a avut loc sâmbătă, 28 ianuarie 2023, în prezenta finanțatorilor de la Fundația Metropolis.
Articol editat de Carmen Sas, 28 ianuarie 2023, 15:22
Secția de internări la zi a Spitalului „Avram Iancu” a fost inaugurată – Inaugurarea secției a avut loc sâmbătă, 28 ianuarie 2023, în prezenta finanțatorilor de la Fundația Metropolis.
Secția de zi a Spitalului Clinic „Avram Iancu” (fostul Spital Militar) a fost complet reabilitată și modernizată. La sfârșitul anului trecut, Fundația Metropolis din București a alocat sumele necesare pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea acesteia (peste 618.000 de lei).
Lucrările au fost finalizate, iar secția a fost inaugurată la 28 ianuarie 2023, în prezența finanțatorilor, în frunte cu Codin Maticiuc. Reabilitarea a fost realizată în cadrul proiectului „Spitale publice din bani privați”.
Începând de miercuri, orădenii care au nevoie de spitalizare de zi și sunt asigurați vor putea fi internați într-o secție nouă, cu dotări la standarde europene.
Lucrările de reabilitare efectuate la Secția de Zi a Spitalului Clinic „Avram Iancu” din Oradea contribuie la creșterea gradului de confort al pacienților și al cadrelor medicale, precum și la îmbunătățirea condițiilor igienico-sanitare și la reducerea riscului apariției infecțiilor asociate asistenței medicale, spune Oana Popovici, desemnată director general al Spitalului Clinic „Avram Iancu” din Oradea.
Dacă, în trecut, saloanele acestei secții nu îndeplineau cerințele de igienă impuse de standardele actuale, acum toată secția a fost reabilitată complet și modernizată la standarde europene, pacienții beneficiind de condiții moderne de spitalizare.
Din fondurile primite, dar și din fonduri proprii (peste 218.000 de lei), fostul Spital Militar din Oradea a reabilitat ceea ce înainte fusese Secția de Balneo-fiziokinetoterapie și Recuperare Medicală. Conducerea spitalului a decis reabilitarea totală a secției – începând de la biroul de internări de la Spitalul de Zi, din holul principal, până la cele două saloane destinate bolnavilor pentru internare de zi (10 paturi), continuând cu garderoba, grupurile sanitare bărbați-femei, sala de pansamente etc.
„Este vorba de tot ceea ce este prevăzut ca indicatori pentru spitalizarea de zi”, a explicat Cătălin Moroșanu, directorul economic al instituției.
Reabilitarea a contat pentru indicatorii stabiliți de Autoritatea Națională de Management a Calității în Sănătate (ANMCS), pentru acreditarea în ciclul II a unității medicale.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.