Minunile unui pumn de migdale consumat zilnic
Dieta de slăbit prin reducerea aportului caloric este printre cele mai populare abordări pentru pierderea în greutate. Cu toate acestea, unele alimente pot fi foarte benefice în cantităţi mici. De exemplu, migdalele facilitează metabolismul datorită profilului lor nutriţional complex, favorizând reducerea greutăţii prin creşterea grăsimilor sănătoase din sânge. Potrivit noilor rezultate ale unui studiu desfăşurat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea de Stat din Appalachian, Kannapolis, participanţii la cercetare care au consumat doar 57 de grame de migdale zilnic aveau mai multe grăsimi sănătoase în sânge după exerciţiile fizice.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 30 ianuarie 2023, 00:00 / actualizat: 30 ianuarie 2023, 8:59
Pe lângă schimbarea metabolismului, migdalele reduc inflamaţia şi stresul din organism. Molecula responsabilă pentru acest efect este 12,13-diHOME, care are un efect pozitiv asupra metabolismului. În grupul celor care au mâncat migdale, nivelul acestei molecule a fost cu 69% mai mare decât în grupul de control.
La studiu au participat 38 de bărbaţi şi 26 de femei. Experimentul a durat o lună. Jumătate au consumat migdale, iar restul, un baton de cereale cu aceleaşi calorii. Nu au făcut exerciţii fizice în mod regulat, ci doar 150 de minute de mişcare moderată timp de o zi sau 75 de minute în două zile consecutive.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.