Riscuri tot mai mari la care se expun deținătorii de carduri
Potrivit reprezentantului acestei instituții, Mihai Rotariu, infractorii cibernetici au devenit cu timpul din ce în ce mai pricepuți în a-și perfecționa tehnicile de atac.
Articol editat de cristina.rusu, 30 ianuarie 2023, 14:33 / actualizat: 1 februarie 2023, 9:18
Mihai Rotariu: Echipa Directoratului Național de Securitate Cibernetică a observat că, din ce în ce mai mult atacatorii se folosesc de texte foarte bine scrise în limba română și chiar adaptate rigorilor limbii în atacuri de tip phishing sau scam. Cel mai probabil, atacatorii încep deja să folosească din ce în ce mai des inteligență artificială, cu scopul de a obține prin automatizare și adaptare la context o rată de succes a atacurilor mult mai bună ca înainte.
Miza principală pentru atacatori este să-și construiască aceste scenarii de atac în așa fel încât să ne determine să dăm click pe un link, să descărcăm sau să accesăm un atașament ori să instalăm un program o de aplicație dubioasă, deci este absolut necesară interacțiunea cu potențiala victimă. Prin urmare, facem din nou un apel la utilizator să și formeze în timp o serie de reflexe de securitate online, asemănătoare cu cele din viața reală.
Foto: arhivă Radio Cluj
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.