Prima pagină » Diverse » O universitate își va produce propria bere, ciocolată și pâine
O universitate își va produce propria bere, ciocolată și pâine
Foto: Vrije Universiteit Brussel
Vrije Universiteit Brussel (VUB) a instalat o microbraserie, o microbrutărie și o microciocolaterie în campusul său din Etterbeek.
Articol editat de cristina.rusu,
5 februarie 2023, 06:00 / actualizat: 5 februarie 2023, 8:06
Vrije Universiteit Brussel (VUB) a instalat o microbraserie, o microbrutărie și o microciocolaterie în campusul său din Etterbeek.
Aceste instalații fac parte din noua fabrică pilot de alimente de fermentaţie „Fermented Food Pilot Plant”. Aceasta presupune o investiție de trei milioane de euro, a spus universitatea într-un comunicat de presă.
În unitatea de panificație, cercetările se vor concentra pe pâinea cu aluat. O pâine VUB ar trebui să vadă și ea lumina zilei. Echipamentul este disponibil și pentru întregul sector. Profesioniștii își pot dezvolta procesul specific de fermentație acolo în condiții apropiate de acelea ale unui laborator.
Berea care va fi fabricată la fața locului va fi una de tip acru (sour). Cercetările au început în 2010 în urma atracției generate de lambicul belgian în lume. Cercetătorii VUB vor încerca să dezvolte o bere acidă fără a o odihni în butoaie de stejar.
În ceea ce privește microciocolateria, va fi vorba de observarea efectelor fermentației boabelor de cacao asupra ciocolatei ca produs finit. Toate echipamentele sunt dotate cu cele mai moderne tehnologii.
Sondele din dispozitive vor transmite în special datele unui supercomputer pentru a putea analiza toate procesele.
RADOR
Foto: Vrije Universiteit Brussel
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.