Premieră medicală în Bihor
Cei doi pacienți, în vârstă de 63, respectiv 80 de ani, au prezentat contraindicații absolute pentru procedurile clasice de tratament chirurgical al valvulopatiilor, motiv pentru care singura soluție terapeutică eficientă a fost este această procedură inovativă, a explicat dr. Gheorghe Carp, managerul Spitalului Județean de Urgență din Oradea.
Articol editat de cristina.rusu, 22 februarie 2023, 16:48 / actualizat: 22 februarie 2023, 20:26
Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean Oradea, Lisa Crăiuț, intervențiile au decurs normal, având rezultate procedurale corecte. În total, fiecare intervenție a durat în jur de 4-5 ore.
Acestea au fost realizabile datorită unei colaborări strânse între Secția Clinică de Chirurgie Cardiovasculară, Vasculară și Toracică, Secția Clinică de Anestezie Terapie Intensivă (evaluată la categoria I cu nivel de competență extinsă), Secția Clinică de Cardiologie și Compartimentul de Cardiologie Intervențională, echipa medicală fiind coordonată de către dr. Jerzicska Ernő, a mai precizat dr. Carp.
Finanțarea materialelor a fost asigurată prin programul național de boli cardiovasculare, subprogramul de proceduri prin tehnici transcateter.
În momentul de față, cei doi pacienți sunt în stare bună, iar datorită intervenției, au ieșit din sfera de risc de deces, asigură Crăiuț.
Crina Dobocan
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.