Prima pagină » Diverse » Alimente care devin periculoase atunci când sunt reîncălzite
Alimente care devin periculoase atunci când sunt reîncălzite
Foto: Proxyclick Visitor Management System/Pexels
După ce au fost deja gătite, unele alimente nu trebuie reîncălzite, deoarece pot forma substanţe periculoase pentru organism, cu efecte nocive asupra sănătăţii.
Sfecla roşie – Tratamentul termic repetat al sfeclei privează complet legumele de vitaminele sale. Sfecla roşie conţine vitaminele B, P, PP, acid folic, fibre, magneziu, potasiu, iod, mangan, fier, sulf şi rubidiu.
Carne– Când carnea gătită este reîncălzită, aceasta pierde o mare parte din substanţele sale utile. Carnea este unul dintre alimentele care se digeră cel mai greu şi, din cauza pierderii proteinelor valoroase, devine dăunătoare pentru organism.
Ciupercile – Experţii susţin că se întâmplă acelaşi fenomen ca şi în cazul cărnii. Ciupercile sunt, de asemenea, o sursă de proteine, ceea ce înseamnă că procesarea lor termică repetată le face nocive pentru sănătate.
Ouăle – Reîncălzirea ouălor fierte sau a unei omlete gata preparate contribuie la apariţia toxinelor şi chiar a substanţelor cancerigene. În acest caz, microelementele utile conţinute de ouă se menţin într-o cantitate minimă.
Cartofii – Potrivit oamenilor de ştiinţă, atunci când cartofii sunt reîncălziţi, îşi pierd cea mai importantă parte a gustului şi proprietăţile benefice şi pot afecta negativ sănătatea. Motivul este amidonul pe care cartofii îl conţin, considerat util pentru sănătate, deoarece ajută la îndepărtarea plăcii de colesterol, care se lipeşte de pereţii vaselor de sânge. După pregătirea cartofilor, amidonul se descompune sub influenţa temperaturilor ridicate, iar fără amidon, un astfel de aliment este inutil pentru organism. (www.zdrave.to)
Articol editat de Bianca Câmpeanu,
24 februarie 2023, 12:00 / actualizat: 24 februarie 2023, 13:09
După ce au fost deja gătite, unele alimente nu trebuie reîncălzite, deoarece pot forma substanţe periculoase pentru organism, cu efecte nocive asupra sănătăţii.
Sfecla roşie – Tratamentul termic repetat al sfeclei privează complet legumele de vitaminele sale. Sfecla roşie conţine vitaminele B, P, PP, acid folic, fibre, magneziu, potasiu, iod, mangan, fier, sulf şi rubidiu.
Carne– Când carnea gătită este reîncălzită, aceasta pierde o mare parte din substanţele sale utile. Carnea este unul dintre alimentele care se digeră cel mai greu şi, din cauza pierderii proteinelor valoroase, devine dăunătoare pentru organism.
Ciupercile – Experţii susţin că se întâmplă acelaşi fenomen ca şi în cazul cărnii. Ciupercile sunt, de asemenea, o sursă de proteine, ceea ce înseamnă că procesarea lor termică repetată le face nocive pentru sănătate.
Ouăle – Reîncălzirea ouălor fierte sau a unei omlete gata preparate contribuie la apariţia toxinelor şi chiar a substanţelor cancerigene. În acest caz, microelementele utile conţinute de ouă se menţin într-o cantitate minimă.
Cartofii – Potrivit oamenilor de ştiinţă, atunci când cartofii sunt reîncălziţi, îşi pierd cea mai importantă parte a gustului şi proprietăţile benefice şi pot afecta negativ sănătatea. Motivul este amidonul pe care cartofii îl conţin, considerat util pentru sănătate, deoarece ajută la îndepărtarea plăcii de colesterol, care se lipeşte de pereţii vaselor de sânge. După pregătirea cartofilor, amidonul se descompune sub influenţa temperaturilor ridicate, iar fără amidon, un astfel de aliment este inutil pentru organism. (www.zdrave.to)
RADOR
Foto: Proxyclick Visitor Management System/Pexels
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.