Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă [AUDIO/ UPDATE]
Între localitățile Someșul Cald și Mărișel au fost degajați peste 50 de arbori și ramuri căzute pe carosabil, iar în cursul dimineții a fost degajat un copac de pe DN1 E60, căzut între localitățile Ciucea și Negreni.
Articol editat de Andrada Ștefănescu, 27 februarie 2023, 10:34 / actualizat: 28 februarie 2023, 8:43
Drumuri și Poduri Județene, direcție aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, a utilizat în ultimele 24 de ore 880 tone de nisip, 220 tone. S-a acționat pe 9 tronsoane de drumuri județene din zona de munte.
În prezent echipe de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Cluj – Secţia Drumuri Naţionale Cluj acționează cu echipe de intervenție pe tronsonul DN1R – Huedin, la limita de județ, în zona localității Poiana Horea.
Condițiile de trafic pe Autostrada A3 sunt normale, în weekend s-au folosit 332 tone de sare și 3 tone de clorură de calciu.
Totodată menționăm că în zona de munte a județului Cluj se află sub incidența unui cod portocaliu de ninsori însemnate cantitativ și strat de zăpadă consistent, până la ora 15.
Astfel, în următoarele 4 ore, local, vor cădea precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă de 1-3 cm.
Pe crestele montane vântul va avea intensificări cu rafale în general de 50 – 60 km/h, viscolind ninsoarea.
………………………………………………………………………………
În județul Cluj nu sunt drumuri blocate din cauza ninsorilor abundente din ultimele 36 de ore.
Totuși, din cauza căderilor masive de zăpadă pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară cu dificultate, în condiţii de iarnă.
Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe are detalii:
A nins abundent în ultimele ore, pe localitățile Văleni Călata avem aproximativ 50 centimeti de zăpadă. În localitatea Ic Ponor zăpada ajunge la un metru se Intervine cu freza în acest moment. Ceea ce pot să spun clujenilor este că nu avem drumuri blocate. Traficul este îngreunat din cauza copacilor căzuți, mai ales în zona montană. Avem zonă cu situații de urgență în care copacii sunt pe carosabil. La Someșul Rece, Măguri Răcătău, Valea Ieri, Tarnița, Mărișel, Dângă, Râșca. La Băișoara o linie electrică de înaltă tensiune a căzut pe carosabil. Intervenim în continuare îndeobște pe zona montană, urmând apoi zona doi de intervenție, celelalte regiuni unde nu a nins atât de mult.
Maramureș
Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă pe toate tronsoanele de drumuri europene, naţionale, judeţene şi comunale din Maramureș iar în zonele de munte stratul de zăpadă depus a ajuns la 85 de centimetri.
Precizarea a fost făcută luni, 27 februarie, de purtătorul de cuvânt al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, Dan Bucă.
Pe DN 18 în Pasul Gutâi, Dealul Hera şi în Pasul Prislop carosabilul este acoperit cu zăpadă frământată.
De asemenea, pe DN 18 în Pasul Prislop din Munţii Rodnei, conexiunea de drum dintre judeţele Maramureş şi Suceava, vizibilitatea este redusă sub 150 de metri şi continuă să ningă.
Bihor
Pompierii militari bihoreni au intervenit în această dimineață, dar și azi-noapte pentru înlăturarea mai multor arbori căzuți pe carosabil.
Acțiunile s-au desfășurat pe DJ 764 A, pe raza comunei Budureasa, unde șapte copaci s-au prăbușit pe partea carosabilă. Intervenții simulare au mai avut loc în localitățile Peștiș și Izbuc.
Reamintim că județul Bihor se află până la ora 15.00, sub cod galben de ninsori, respectiv sub cod portocaliu, în zona de munte.
Cu detalii Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Crișana:
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.