Comisia Europeană cere eliminarea TikTok de pe telefoanele de serviciu
Acțiunea va servi pentru protecția datelor Comisiei și creșterea securității informatice, potrivit clarificărilor executivului UE.
Articol editat de cristina.rusu, 28 februarie 2023, 11:20
TikTok aparține companiei chineze ByteDance şi există suspiciunea că datele utilizatorilor ar putea pot fi consultate prin intermediul aplicației.
Preocuparea nu este exclusiv europeană, deja în luna decembrie, Statele Unite au interzis TikTok-ul de pe toate dispozitivele folosite la muncă de către cei 4 milioane de angajați ai guvernului federal, (cu unele excepții, acoperind forțele de poliție de exemplu și persoanele care desfășoară investigaţii în domeniul securităţii informaţiei).
În luna ianuarie, Ministerul Olandez al Afacerilor Generale a sfătuit toate persoanele care lucrează pentru guvern să suspende utilizarea aplicaţiei TikTok până când platforma nu-şi va ajusta politica de protecție a datelor.
Multe dintre aplicațiile folosite în Occident, deținute de o companie din SUA, au acordat deseori prea puţină atenție procesării datelor personale ale utilizatorilor lor, însă în cazul TikTok, potrivit detractorilor săi, problema constă în faptul că multinaţionalele chineze au o relație mult mai strânsă cu propriul guvern.
Intervenția guvernelor și instituțiilor occidentale este dictată şi de preocupările privind afirmarea tot mai mare a economiei Chinei și a influenței politice în lume, iar în cazul Comisiei Europene, dispoziţia se înscrie și într-o problemă internă de securitate cibernetică din cadrul instituției.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.