Ţara noastră a câştigat disputa pe care a avut-o cu Bulgaria în cazul plăcintei dobrogene
Plăcinta dobrogeană a fost recunoscută la nivel european ca fiind românească.
Articol editat de Andrei Cretoiu, 6 martie 2023, 13:25
Articol editat de Andrei Cretoiu, 6 martie 2023, 13:25
Ţara noastră a câştigat disputa pe care a avut-o cu Bulgaria în acest sens, timp de aproape doi ani, obţânând înregistrarea produsului „plăcintă dobrogeană cu indicaţie geografică protejată” şi publicarea acestuia în jurnalul oficial al Uuniunii Europene, cu toate drepturile pe termen nelimitat.
Plăcinta dobrogeană este un produs de patiserie obţinut din foi umplute cu brânză, telemea sărată amestecată cu caş şi ouă.
România mai are recunoscute până în prezent nouă produse cu indicaţie geografică protejată. Este vorba despre magiunul de prune Topoloveni, salamul de Sibiu, novacul afumat din Țara Bârsei, scrumbia afumată de Dunăre , cârnaţii de Pleşcoi, telemeaua de Sibiu, caşcavalul de Săveni, salata cu icre de ştiucă de Tulcea şi salata tradiţională cu icre de crap.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.