Explicații despre creșterea tarifelor la polițele RCA
Invitat, joi, 9 martie, la Radio România Actualităţi, el a mai spus că o poliţă RCA ieftină nu va putea acoperi niciodată nevoia de plată a daunelor în caz de accident:
Articol editat de Andrei Cretoiu, 9 martie 2023, 14:26
Deocamdată, vorbim despre o creștere a tarifelor de referință, care nu reprezintă neapărat prețurile care se practică în piață, după cum știți, sunt calculate independent, pe baza daunalității care se înregistrează în cei cinci ani anteriori publicării acestor tarife. Daunalitatea care este constatată duce la majorarea acestor tarife de referință calculate independent. Suntem într-o piață liberă, se supune piața tuturor normelor europene, este dreptul fiecărei companii de asigurare să-și stabilească prețurile la care practică diverse produse de asigurare. Noi atragem atenția tuturor asiguratorilor să nu speculeze momentele emoționale, să nu impună tarife exagerate la RCA și vă asigur că Autoritatea de Supraveghere Financiară urmărește cu atenție ce se întâmplă în piață și va lua toate măsurile necesare în scopul protejării consumatorilor.
Daniel Apostol a adăugat că Autoritatea de Supraveghere Financiară nu este abilitată prin lege să intervină asupra nivelului acestor tarife, care sunt calculate de o firmă de specialitate independentă.
Potrivit noilor tarife de referinţă publicate de ASF, cea mai ieftină poliţă RCA anuală, de 1.006 lei, o vor plăti proprietarii de maşini cu o capacitate cilindrică sub 1.200 de centimetri cubi şi care au vârsta între 51 şi 60 de ani.
La capătul opus se găsesc tinerii sub 30 de ani, cu autoturisme cu motoare puternice, de peste 2.500 de centimetri cubi, care vor plăti 4.700 de lei pe an.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.