Cele mai benefice alimente pentru creier
Experţii susţin că principala cauză a accidentelor vasculare cerebrale sunt vasele fragile ale creierului. Uzura lor naturală este favorizată de produsele bogate în colesterol, sare, grăsimi trans şi alţi compuşi nocivi. Potrivit medicilor, este posibilă îmbunăţirea stării vaselor de sânge şi reducerea riscului de accident vascular cerebral. Următoarele produse pot ajuta în acest sens:
- Nuci – Normalizează echilibrul de sare al plasmei, conţin vitamina K şi alte vitamine.
- Fructe uscate (caise, curmale, prune uscate) – sunt bogate în vitamina A, utilă pentru epiteliul pereţilor vaselor de sânge, iar prunele şi curmalele conţin vitamina P.
- Lămâi – Ajută la reducerea nivelului de colesterol „rău” din sânge, curăţând vasele.
- Sfecla roşie – scade nivelul colesterolului „rău” şi purifică sângele.
- Mierea ajută la restabilirea compoziţiei biochimice a sângelui, elimină toxinele din plasmă, scade nivelul de colesterol „rău”.
- Ceaiul verde – are efect benefic asupra tonusului vaselor cerebrale, îmbunătăţind fluxul sanguin.
- Ciocolata neagră – conţine flavanol, care îmbunătăţeşte circulaţia sângelui în creier. (www.dariknews.bg)
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 10 martie 2023, 12:00
Experţii susţin că principala cauză a accidentelor vasculare cerebrale sunt vasele fragile ale creierului. Uzura lor naturală este favorizată de produsele bogate în colesterol, sare, grăsimi trans şi alţi compuşi nocivi. Potrivit medicilor, este posibilă îmbunăţirea stării vaselor de sânge şi reducerea riscului de accident vascular cerebral. Următoarele produse pot ajuta în acest sens:
- Nuci – Normalizează echilibrul de sare al plasmei, conţin vitamina K şi alte vitamine.
- Fructe uscate (caise, curmale, prune uscate) – sunt bogate în vitamina A, utilă pentru epiteliul pereţilor vaselor de sânge, iar prunele şi curmalele conţin vitamina P.
- Lămâi – Ajută la reducerea nivelului de colesterol „rău” din sânge, curăţând vasele.
- Sfecla roşie – scade nivelul colesterolului „rău” şi purifică sângele.
- Mierea ajută la restabilirea compoziţiei biochimice a sângelui, elimină toxinele din plasmă, scade nivelul de colesterol „rău”.
- Ceaiul verde – are efect benefic asupra tonusului vaselor cerebrale, îmbunătăţind fluxul sanguin.
- Ciocolata neagră – conţine flavanol, care îmbunătăţeşte circulaţia sângelui în creier. (www.dariknews.bg)
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.