Cel mai util condiment pentru diabet – scade glicemia cu 30%
Potrivit unui studiu, adăugarea extractului de cuișoare poate duce la o scădere foarte mare a nivelului de zahăr din sânge. Mugurii florali ai arborelui Syzygium Aromaticum au fost folosiți ca și condiment de secole.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 11 martie 2023, 12:00 / actualizat: 11 martie 2023, 13:15
„Extractul de cuișoare conține cel puțin 30% polifenoli, care sunt benefici pentru sănătate”, au scris autorii studiului de la Centrul de Cercetare și Dezvoltare Akay din India. În studiile anterioare, acest extract de cuișoare a demonstrat efecte benefice asupra ficatului, o zonă cheie a corpului (împreună cu grăsimea și mușchii) implicați în rezistența la insulină. Aceste rezultate i-au determinat pe oamenii de știință să creadă că extractul de cuișoare, bogat în polifenoli, poate avea beneficii pentru metabolismul glucozei la vârstnici.
13 voluntari sănătoși (cu vârste între 25 și 35 de ani) au participat la studiu. Aceștia au fost împărțiți în două grupe pe baza nivelurilor de bază ale glucozei înainte de masă. În grupul în stare de prediabet, extractul de cuișoare a dus la reducerea substanțială a glicemiei înainte de masă (pe stomacul gol) în zilele 24 și 30. Extractul de cuișoare poate ajuta la menținerea nivelurilor normale de zahăr în sânge pe tot parcursul zilei la persoanele cu prediabet – cei cu cel mai mare risc de boli de inimă și diabet de tip II, notează cercetătorii. În ambele grupuri de studiu, extractul de cuișoare a scăzut semnificativ nivelurile de zahăr din sânge de după masă. (www.actualno.com)
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.