Ascultă Radio România Cluj Live

Condimentul fără de care lintea nu va fi atât de gustoasă

Foto: Mati Michael food blogger/Foodiesfeed

Puțini sunt cei cărora nu le place lintea. Acest aliment este unul dintre cele mai gustoase și benefice pentru organism și orice nutriționist sau specialist în alimentație sănătoasă ne va recomanda să o includem în meniul nostru.

Condimentul fără de care lintea nu va fi atât de gustoasă
Foto: Foto: Mati Michael food blogger/Foodiesfeed

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 17 martie 2023, 12:00 / actualizat: 17 martie 2023, 17:12

Puțini sunt cei cărora nu le place lintea. Acest aliment este unul dintre cele mai gustoase și benefice pentru organism și orice nutriționist sau specialist în alimentație sănătoasă ne va recomanda să o includem în meniul nostru.

La prima vedere, a prepara lintea pare o joacă de copil. Adevărul este că are subtilitățile și specificul ei, de care trebuie să ținem cont obligatoriu. În caz contrar, riscăm să obținem un preparat nedemn de masa noastră. Dacă sunteți la început în bucătărie, sfaturile noastre vă vor fi de mare ajutor. Vom împărtăși acum ce condimente ar trebui să adăugați la lintea pe care o gătiți, astfel încât rezultatul final să fie pe placul Dvs. Lintea are unele caracteristici pe care mulți poate nu le cunosc. Ea, ca și fasolea, de asemenea, trebuie să fie pusă în apă timp de câteva ore, înainte de preparare. Acest fapt va scurta timpul de gătire. În ceea ce privește gătitul în sine, trebuie să decideți singur ce rețetă să alegeți. Unii preferă lintea în supă, în timp ce alții sunt fani ai tocanei. Nu uitați că sarea nu trebuie adăugată în linte la începutul gătirii. Acest lucru va încetini procesul de gătire și în final vă veți întreba de ce nu se înmoaie lintea. Condimentele sunt obligatorii, pentru că datorită lor mâncarea este completă. Cimbrul este obligatoriu atunci când vorbim despre linte. Se adaugă însă aproape la final, când lintea este fiartă. Frunza de dafin este acel condiment secret pe care mulți omit să îl adauge la mâncare. Rețineți că aroma sa este intruzivă şi nu trebuie exagerat cu acest condiment. Una sau două frunze sunt destule pentru a sublinia gustul preparatului din oală. Este de la sine înțeles că boiaua de ardei roșu este un condiment obligatoriu. La sfârșitul gătitului, puteți orna cu pătrunjel tocat mărunt. Frunzele verzi adaugă și mai multă prospețime.

Nu uitați de aceste condimente! Datorită lor, preparatele pe care le pregătiți vor fi mult mai gustoase și aromate. (www.actualno.com)

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebooktwitter și instagram.

Etichete:
Motorul Titanicului, regăsit într-o mină din România
Diverse vineri, 18 aprilie 2025, 00:00

Motorul Titanicului, regăsit într-o mină din România

În adâncurile Banatului, în fosta mină din Anina, se ascunde de zeci de ani un motor cu aburi identic cu cele folosite pe faimosul vas Titanic....

Motorul Titanicului, regăsit într-o mină din România
Ceasul care a ”înghețat” odată cu Titanicul, scos la licitație după 113 ani
Diverse joi, 17 aprilie 2025, 18:00

Ceasul care a ”înghețat” odată cu Titanicul, scos la licitație după 113 ani

Un ceas de buzunar, bancnote și bani găsiți în bunurile pasagerilor de pe „Titanic” vor fi scoase la licitație în Marea Britanie pe...

Ceasul care a ”înghețat” odată cu Titanicul, scos la licitație după 113 ani
Tendinţe în vopsirea ouălor de Paşte – 2025
Diverse joi, 17 aprilie 2025, 14:17

Tendinţe în vopsirea ouălor de Paşte – 2025

Paştele din 2025 vine cu idei noi, culori proaspete şi tendinţe inspiraţionale în decorarea ouălor. Tradiţia rămâne vie, însă tot mai...

Tendinţe în vopsirea ouălor de Paşte – 2025
De ce vopsim ouă de Paști?
Diverse joi, 17 aprilie 2025, 00:00

De ce vopsim ouă de Paști?

Absolut toată lumea vopsește în această perioadă ouăle de Paști – atât credincioșii, cât și necredincioșii, pentru care este doar...

De ce vopsim ouă de Paști?
Diverse joi, 17 aprilie 2025, 00:00

Cinci curiozităţi despre ouăle de Paşti

Ouăle de Paşti sunt poate cel mai recunoscut simbol al sărbătorii, dar puţini dintre noi cunosc diversitatea şi poveştile fascinante care le...

Cinci curiozităţi despre ouăle de Paşti
Diverse miercuri, 16 aprilie 2025, 00:00

S-a descoperit o creatură nemaivăzută până acum

Datorită climei lor, Insulele Canare se bucură de o mare diversitate de specii endemice atât în ​​faună, cât și în floră.  ...

S-a descoperit o creatură nemaivăzută până acum
Diverse marți, 15 aprilie 2025, 00:00

De ce prosoapele erau de calitate mai bună în trecut

Tot mai mulți oameni remarcă același lucru: prosoapele din frotir de azi nu mai sunt ce-au fost odată.   Sunt mai subțiri, își pierd...

De ce prosoapele erau de calitate mai bună în trecut
Diverse luni, 14 aprilie 2025, 18:00

Au fost creați primii dinți umani de laborator

Oamenii de ştiinţă de la Londra au anunţat că au reuşit să creeze în premieră dinţi umani în laborator.   Echipa de cercetători a...

Au fost creați primii dinți umani de laborator