Prima pagină » Diverse » Condimentul fără de care lintea nu va fi atât de gustoasă
Condimentul fără de care lintea nu va fi atât de gustoasă
Foto: Mati Michael food blogger/Foodiesfeed
Puțini sunt cei cărora nu le place lintea. Acest aliment este unul dintre cele mai gustoase și benefice pentru organism și orice nutriționist sau specialist în alimentație sănătoasă ne va recomanda să o includem în meniul nostru.
Articol editat de Bianca Câmpeanu,
17 martie 2023, 12:00 / actualizat: 17 martie 2023, 17:12
Puțini sunt cei cărora nu le place lintea. Acest aliment este unul dintre cele mai gustoase și benefice pentru organism și orice nutriționist sau specialist în alimentație sănătoasă ne va recomanda să o includem în meniul nostru.
La prima vedere, a prepara lintea pare o joacă de copil. Adevărul este că are subtilitățile și specificul ei, de care trebuie să ținem cont obligatoriu. În caz contrar, riscăm să obținem un preparat nedemn de masa noastră. Dacă sunteți la început în bucătărie, sfaturile noastre vă vor fi de mare ajutor. Vom împărtăși acum ce condimente ar trebui să adăugați la lintea pe care o gătiți, astfel încât rezultatul final să fie pe placul Dvs. Lintea are unele caracteristici pe care mulți poate nu le cunosc. Ea, ca și fasolea, de asemenea, trebuie să fie pusă în apă timp de câteva ore, înainte de preparare. Acest fapt va scurta timpul de gătire. În ceea ce privește gătitul în sine, trebuie să decideți singur ce rețetă să alegeți. Unii preferă lintea în supă, în timp ce alții sunt fani ai tocanei. Nu uitați că sarea nu trebuie adăugată în linte la începutul gătirii. Acest lucru va încetini procesul de gătire și în final vă veți întreba de ce nu se înmoaie lintea. Condimentele sunt obligatorii, pentru că datorită lor mâncarea este completă. Cimbrul este obligatoriu atunci când vorbim despre linte. Se adaugă însă aproape la final, când lintea este fiartă. Frunza de dafin este acel condiment secret pe care mulți omit să îl adauge la mâncare. Rețineți că aroma sa este intruzivă şi nu trebuie exagerat cu acest condiment. Una sau două frunze sunt destule pentru a sublinia gustul preparatului din oală. Este de la sine înțeles că boiaua de ardei roșu este un condiment obligatoriu. La sfârșitul gătitului, puteți orna cu pătrunjel tocat mărunt. Frunzele verzi adaugă și mai multă prospețime.
Nu uitați de aceste condimente! Datorită lor, preparatele pe care le pregătiți vor fi mult mai gustoase și aromate. (www.actualno.com)
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.