Patru modalităţi pentru a neutraliza rapid mirosul de usturoi
Menta – Majoritatea compuşilor fenolici se găsesc în menta proaspătă. Pentru a neutraliza mirosul de usturoi, se mestecă doar câteva frunze de plantă proaspătă. De asemenea, un ceai de mentă proaspăt băut cu înghiţituri mici are acelaşi efect.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 18 martie 2023, 12:00
Merele conţin compuşi fenolici, deşi mai puţini decât menta. Un măr înainte şi după cină este suficient pentru a alunga mirosul de usturoi.
Frunzele de salată verde conţin compuşi fenolici, dar în comparaţie cu menta şi merele, destul de puţini. Totuşi, mestecatul unei frunze de salată este mai bine decât nimic şi va reduce mirosul de usturoi.
Pătrunjelul şi mărarul mestecate încet şi bine timp de câteva minute neutralizează parţial mirosul.
Nucile şi migdalele conţin şi unele dintre componentele necesare pentru a neutraliza mirosul de usturoi. Un pumn de nuci sau migdale mestecate temeinic timp de câteva minute este suficient pentru a face mirosul neplăcut aproape imperceptibil.
(www.actualno.com)
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.