Daunele în urma falimentului Euroins se ridică la 250 de milioane de euro. Cine va plăti acești bani?
Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a făcut această declarație marți, 21 martie, la o conferinţă de specialitate.
Articol editat de Andrei Cretoiu, 21 martie 2023, 14:30
140.000 de dosare de daună ar putea rezulta în urma falimentului Euroins, ceea ce înseamnă 250 de milioane de euro, sumă ce ar putea fi plătită până la urmă tot din buzunarele românilor.
Nu este niciun mister pentru niciuna dintre instituțiile statului în legătură cu ce schimbări ar trebui făcute în legislația asigurărilor RCA, a spus astăzi președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu. Sunt erori care au distorsionat piața asigurărilor și au avut ca efect, în ultimă instanță, o creștere semnificativă a prețurilor polițelor. Ar trebui doar voință politică pentru ca aceste probleme să fie corectate legislativ, este de părere șeful instituției care se ocupă de concurența neloială.
Bogdan Chirițoiu:
Legislația de RCA are probleme pe care le știm de ani de zile, nu sunt niciun fel de mister. Unele vin din modificări introduse în Parlament. Ultima dată când a fost discutată legea asigurărilor a fost ordonanță de Guvern în 2016, cred, la care noi am contribuit. Ea a suferit niște modificări în Parlament. Unele din ele au fost nefericite și au condus la efecte nocive pe piață. Nu-i un mister ce schimbări trebuie făcute și unde sunt probleme în legislație, trebuie doar să avem curajul să corectăm aceste erori.
Acum 2 ani și jumătate, City Insurance și Euroins ajunseseră să dețină aproape 80% din piața RCA. Au făcut acest lucru, după cum a spus președintele ASF, prin fraude, tarife foarte mici, nejustificate și plăți întârziate. Sancțiuni au fost, dar schimbări în bine, mai deloc, așa că s-a ajuns ca ASF să trimită, până la urmă, cele două companii în insolvență.
Roman Mușat (RRA)
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.