Și alimentele cu un conținut scăzut de grăsimi pot fi dăunătoare sănătății
Este necesar nu doar să calculaţi caloriile, ci și să mențineți un echilibru al proteinelor, grăsimilor și carbohidraților în dieta dumneavoastră zilnică. Iaurtul fără grăsimi nu neutralizează o cină grasă consumată cu o zi înainte, a specificat expertul. În plus, alimentele fără grăsimi, cele recomandate pentru regimul de slăbit, nu conţin elementele benefice de care are nevoie organismul. De exemplu, nu există calciu în laptele cu un conţinut redus de grăsimi, iar, fără calciu, oasele și dinții vor deveni vulnerabile. De asemenea, apariţia avitaminozei, care reprezintă un deficit de vitamine în organism, se poate manifesta prin mai multe simptome diferite, deoarece vitaminele A, D, K și alte vitamine nu sunt absorbite de organism fără grăsimi.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 26 martie 2023, 18:00
Un conţinut mai mare de zahăr: gândiți-vă ce rămâne în iaurt atunci când sunt îndepărtate toate grăsimile… Evident că rămân carbohidrații, dar și zahărul, îndulcitorii, amidonul, aromele, coloranții, stabilizatorii, conservanții… Un pahar de iaurt cu un conținut redus de grăsimi conține aproximativ 3-4 linguri de zahăr, ne-a avertizat nutriţionistul. (www.rosbalt.ru)
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.