Unele persoane ar trebui să evite produsele din lapte!
Lactoza este zahărul din lapte găsit în produsele lactate. Intoleranţa la lactoză este o afecţiune în care organismul nu poate descompune lactoza în glucoză şi galactoză, ceea ce poate provoca disconfort, gaze, diaree şi alte simptome. Este o afecţiune comună, până la 75% din populaţia lumii având intoleranţă la lactoză. Produsele lactate sunt o cauză frecventă a alergiilor la copii şi adulţi. Simptomele pot include mâncărime, roşeaţă, umflarea feţei şi multe altele. Acest lucru poate duce la inflamaţii în organism şi creşte riscul de boli precum astmul şi eczema. Multe studii ştiinţifice au corelat consumul de produse lactate cu un risc crescut de a dezvolta boli precum diabetul, cancerul de sân şi de prostată, precum şi boli cardiovasculare. Un studiu realizat în Marea Britanie arată că un consum mare de produse lactate contribuie la creşterea nivelului de insulină din sânge, ceea ce poate conduce la dezvoltarea diabetului de tip 2.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 29 martie 2023, 12:00
Produsele lactate sunt o sursă bogată de calciu, dar consumul excesiv poate conduce la acumularea excesivă de calciu în organism, putând provoca formarea de pietre la rinichi şi depuneri pe vasele de sânge, precum şi un risc crescut de boli de inimă. În concluzie, deşi produsele lactate pot fi bune pentru sănătate, ele pot fi dăunătoare pentru persoanele care au intoleranţă la lactoză, alergii şi alte boli. Consumul excesiv de produse lactate poate contribui la dezvoltarea unor boli precum diabetul, cancerul de sân şi de prostată şi altele. Prin urmare, este important un echilibru privind consumul de produse lactate şi găsirea unor surse alternative de calciu. (www.novinite.bg)
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.