Cum păstrăm cozonacii proaspeți mai mult timp
Cu toții începem să ne gândim la pregătirile legate de vopsirea ouălor și coacerea cozonacilor. De obicei, se întâmplă ca aproape toate cantitățile să fie mult mai mari decât pot mânca membrii familiei. La final, rămân o duzină de cozonaci cu care nu știm ce să facem.
Articol editat de cristina.rusu, 5 aprilie 2023, 13:22
Cu toate acestea, lucrul mai neplăcut este că pâinea dulce începe să se usuce la un moment dat. În acest caz, nu avem de ales decât să-l aruncăm.
Ca să nu ajungeți în situația de a vă întreba ce să faceți cu cozonacul rămas după Paște, noi vă sugerăm să profitați de un truc simplu. Veți fi uimiți de rezultat la final. E cu adevărat impresionant.
Dacă v-au rămas măcar câțiva cozonaci de la sărbătorile de Paște, procedați în felul următor:
Faceți o incizie în partea de sus a cozonacului și turnați un sirop de zahăr și apă pregătit dinainte. Puneți cozonacul într-un cuptor foarte încins pentru aproximativ 20 de minute. Acest timp este suficient pentru ca siropul să se absoarbă. Apoi scoateți tava. Nu o să credeți, dar rezultatul vă va depăși așteptările. Veți mânca din nou un cozonac delicios și moale, de parcă tocmai ar fi fost copt. Încercați acest truc și, odată cu el, veți uita de cozonacii aruncați după Paște. (www.actualno.com)
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.