Injecțiile cu botox perturbă activitatea creierului
Un studiu publicat în revista „Scientific Reports” a arătat că botoxul, un alt nume al substanței, ar putea avea un impact asupra creierului pacienților. Le-ar modifica capacitatea de a interpreta și reproduce emoțiile, spune lucrarea, citată de „New York Post”.
Articol editat de cristina.rusu, 10 aprilie 2023, 12:00
Un raport al Societății Americane de Chirurgie Plastică a numărat 4.401.536 de astfel de injecții în Statele Unite în 2020. Cifra a crescut cu 459% în douăzeci de ani.
Confruntați cu acest succes în creștere, cercetătorii de la Universitatea din California au decis să se concentreze asupra reacțiilor creierului uman după injecție. RMN-urile au fost efectuate pe zece femei cu vârsta cuprinsă între 33 și 40 de ani înainte și după intervenţie.
În timpul acestor examinări, participanții au trebuit să observe fotografii cu fețe care exprimă diferite emoții. Apoi li s-a cerut să interpreteze aceste emoții. Autorii studiului au descoperit că injecția a modificat activitatea creierului în amigdală, care este partea creierului asociată cu emoțiile.
Ar fi afectat și girusul fusiform, care ajută la recunoașterea fețelor. Acesta nu mai reacționează cum ar fi de aşteptat la vederea unei fețe fericite.
Prin înghețarea feței, botoxul ar împiedica indirect și capacitatea de a reproduce o emoție. Într-adevăr, mulți oameni copiază expresiile faciale pe care le întâlnesc pentru a le simți mai bine, urmând un proces numit feedback facial. (www.20minutes.fr)
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.