Vânzare slabă la carne de miel
Situația se regăsește și în cea mai mare piață agroalimentară a Sibiului, Piața Cibin, unde doar câțiva crescători de oi au venit până acum cu miei tăiați.
Articol editat de Camelia Velțan, 10 aprilie 2023, 08:40
De cealaltă parte, nici oamenii nu prea se înghesuie să cumpere din cauza prețurilor.
Corespondenta Radio România, Carmen Vulcan, ne spune mai multe:
Au apărut primii miei în hala din Piața Cibin. De unde ați venit cu ei?
-: De la Sadu.
Reporter: Și cu cât dați kilogramul?
-: Cu 45 lei.
Reporter: De ce e mai scump decât în alți ani?
-: Pentru că e mai scump furajul. Porumbul, fânul, toate s-au scumpit. Boxa 100 lei pe zi, sacrificatul 40 lei, crotalul plus la doctor, 50 lei de miel, plus cântarul 20 lei, costurile se adună. Omul zice că e mult 45, dar dacă faci socoteala, ajungi cu el 35, până la urmă, vândut cu toate costurile, cu motorină.
-: 45 lei kilogramul e enorm.
Reporter: Și luați un miel întreg la prețul acesta?
-: Nu. Anul ăsta vreau să iau doar jumătate de miel pentru drob, mai mult decât pentru fripturi.
Reporter: Cum vi se par prețurile?
-: Pentru noi foarte mari. 45 lei la kilogram, vă dați seama că am vrut jumătatea aia, era aproape 400 lei.
Reporter: Deci, luați mai puțin.
-: Voi lua vreo șase kilograme, să zicem șapte, ca să fac un Paște.
Reporter: Nu se poate Paște fără miel.
-: Nu se poate.
Reporter: Oricât de scump o fi.
-: Vedeți, renunțăm, carne luăm puțină de porc, de nu știu care, dar la miel nu renunț.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.