Prima pagină » Diverse » Nouă alimente pe care ar trebui să le evitați pe stomacul gol
Nouă alimente pe care ar trebui să le evitați pe stomacul gol
Foto. Jakub Kapusnak, Foodies Feed
Dimineața este momentul în care corpul se trezește. De aceea, este mai bine să mâncați ceva gustos la micul dejun. Acest lucru vă va îmbunătăți starea de spirit întreaga zi. Trebuie să știți că există alimente care nu sunt potrivite pentru micul dejun.
Dimineața este momentul în care corpul se trezește. De aceea, este mai bine să mâncați ceva gustos la micul dejun. Acest lucru vă va îmbunătăți starea de spirit întreaga zi. Trebuie să știți că există alimente care nu sunt potrivite pentru micul dejun.
1. Dulciurile. Orice are în compoziție mult zahăr stimulează o sinteză mare de insulină. Diabetul nu va întârzia să apară. De aceea, este mai bine să renunțați la micul dejun ce constă din dulciuri.
2. Carne afumată. Dacă preferați sandvișurile cu cârnați la micul dejun, este mai bine să renunțați la acest lucru. Cârnații afumaţi conțin multă sare, condimente și conservanți. Și pot duce la boli ale stomacului, deoarece îi irită pereții.
3. Bananele. Deși sunt utile, ca opțiune pentru micul dejun nu reprezintă cea mai bună idee. Totul se datorează magneziului prezent în fruct. Dacă mâncați astfel de alimente pe stomacul gol, puteți ajunge la boli de inimă.
4. Produse de patiserie. Aici vorbim despre produse din aluat de drojdie. Pentru că provoacă formarea de gaze și astfel duc la balonare.
5. Legume. Legumele proaspete irită pereții stomacului și pot provoca gastrită.
6. Suc de portocale. Deși acest produs este util, mai ales dacă este preparat în casă, este extrem de periculos să îl beți pe stomacul gol. La urma urmei, citricele conțin acizi care provoacă dezvoltarea ulcerului.
7. Cafea. Mulți oameni încep cu această băutură revigorantă la micul dejun. Este mai bine să renunțați rapid la acest obicei. Cafeaua determină secreția de suc gastric, care irită intestinele.
8. Pere. Fibrele din pere pot deteriora pereții stomacului.
9. Iaurt. Este foarte util, mai ales dacă este iaurt natural, dar nu este recomandat să-l consumați pe stomacul gol. Motivul este legat de acizii ce irită tractul digestiv.
Un mic dejun sănătos este format din proteine, carbohidrați cu vitamine. De exemplu, este un ou cu terci, un sandviș cu brânză, nuci cu fructe de pădure. Ar putea fi musli. Fulgi de ovăz cu o bucată mică de pui etc. În ceea ce privește băuturile revigorante, este mai bine să așteptați cu ele. Puteți bea o ceașcă de ceai sau cafea la jumătate de oră după micul dejun.(www.actualno.com)
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.