Dovedit: Acest truc reduce grăsimea de pe abdomen în doar 10 zile
Diverse studii au arătat că persoanele care consumă „zahăr adăugat” tind să aibă mai multă grăsime viscerală. Acest lucru este evident dintr-un studiu realizat de oameni de știință de la Departamentul de Bioștiințe Moleculare de la Universitatea din California, Universitatea Tufts și Școala de Sănătate Publică Harvard. Potrivit Healthline, zahărul adăugat care se găsește în bomboane, dulciuri, suc accidulat și băuturi din fructe conține aproximativ 50% fructoză (un zahăr simplu).
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 27 aprilie 2023, 12:00
Oamenii de știință de la Colegiul de Medicină Osteopatică din California al Universității Touro au aprofundat acest domeniu de cercetare. În studiul lor, 41 de participanți și-au înlocuit aportul de fructoză cu un amidon care a furnizat același număr de calorii. În 10 zile, grăsimea lor viscerală a scăzut cu 10,6%, iar grăsimea din ficat a scăzut cu 3,4%. Echipa de cercetare a remarcat că aportul de zahăr a fost asociat cu dezvoltarea următoarelor boli: diabet de tip 2, boală hepatică grasă non-alcoolică, boli cardiovasculare, obezitatea. Rezultatele lor susțin ideea că reducerea aportului de zahăr este bună pentru sănătate. Experții de la NHS au identificat „principalele surse de zahăr adăugat”, care includ următoarele alimente: conserve si produse de cofetărie, băuturi nealcoolice, biscuiți, brioșe și prăjituri, băuturi alcoolice, lactate, mâncare îndulcită. Important:
Articolul nu înlocuiește o dietă echilibrată și consultarea unui specialist! (www.actualno.com)
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.