Primul bujor a înflorit în acest an în data de 20 aprilie, la fel ca și anul trecut, iar vizitatorii au început să vină din toate colțurile țării.
În ultimele zile, peste 2.000 de turiști au admirat și fotografiat florile, iar numărul acestora este în creștere, a precizat Ciprian Cenan, custodele rezervației.
Prima floare a fost în 20 aprilie, dar am recuperat în ultimele zile, s-a încălzit vremea, și ne așteptăm ca în zilele următoare să fie un maximum de înflorire. A fost o iarnă mai domoală, dar în primăvară a venit o zăpadă mai târzie, care a întârziat din creștere și înflorire. Dar natura se adaptează întotdeauna și acum sunt destul de frumoși, a mai spus Ciprian Cenan, custodele rezervației.
Accesul la rezervație este gratuit, însă vizitatorii trebuie să fie civilizați și să nu se abată de la traseele anume stabilite pentru a nu se distruge bujorii.
Ciprian Cenan, custodele rezervației:
Cea mai importantă regulă este să își păstreze traseul pe potecă, să urmeze potecile, să nu calce în lături. Sunt mulți puieți, bujori mici, e foarte ușor să îi distrugă, să îi calce. Să păstreze liniștea, să respecte locul, cu cât mai puține gunoaie aruncate, și să se bucure de natura de acolo, din zonă.
Rezervația de bujori de stepă de la Zau de Câmpie are o suprafață de 2,5 hectare, fiind declarata monument al naturii încă din anul 1932.
Radio Târgu Mureș
Foto: facebook REZERVAȚIA NATURALĂ – Bujorul de Stepă – Zau De Câmpie
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.