Ascultă Radio România Cluj Live

„Antreprenoriat pentru suflet”, la Oradea [FOTO]

A fost o sâmbătă lungă, dar plină de sens și de conținut pentru cei 400 de participanți la conferința „Suflet de antreprenor by Ioana Orzan”. Evenimentul a fost gândit pentru comunitatea online de mămici – „Sunt mămică știu ce fac by Ioana Orzan” și a avut ca scop dezvoltarea personală și antreprenorială a acesteia. La manifestare au participat însă și persoane din afara acestei comunități.

„Antreprenoriat pentru suflet”, la Oradea [FOTO]

Articol editat de cristina.rusu, 7 mai 2023, 12:10

Invitați de marcă au fost prezenți sâmbătă la Armonia Avenue și au încercat să le definească celor prezenți valorile antreprenoriale propice dezvoltării unei afaceri de succes, dar și secrete în dezvoltarea personală. Omul de radio Mihai Morar, psihologul Sofia Laza, directorul în asigurări Carmen Popa, antreprenorul și expertul în dezvoltare personală Zoltan Veres, antreprenoarea și mindfulness leader Andreea Raicu, primarul Florin Birta, antreprenoarea Cristina Bâtlan, dar și omul de afaceri Călin Donca au fost invitați să le prezinte celor 400 de invitați modele de bune practică antreprenorială, dar și provocările întâlnite în drumul lor spre succes.

Primul care a fost chemat să le vorbească celor prezenți a fost Mihai Morar. Acesta i-a purtat într-o călătorie către „Daimon-ul” lui Marc Aurelius, partea conducătoare a sufletului… pe care, a spus Morar, dacă-l descoperi, te poate duce la EUDAIMONIA lui Aristotel, adică la fericirea cu sens.

Dar nimic fără Echilibrul lui Platon, dintre calul nobil și calul sălbatic, pe care, fiecare dintre noi, avem a-i dresa zilnic. Cred, mai degrabă, în înțelepciunile anticilor decât în metodele modernilor…

Și nu știu dacă sufletul poate conduce un business, dar dacă nu-l pui în afacerea ta cum ai putea avea altfel o viață fericită…?!, a întrebat Mihai Morar.

Psihologul Sofia Laza a întrebat audiența pe ce își bazează acțiunile în plan profesional – pe baza valorilor sau pe baza trendului? Răspunsul este unul complex, a spus Sofia Laza, și urmează linia echilibrului. Astfel, trendurile în dezvoltarea profesională pot să ajute, atâta vreme cât sunt corelate și înțelese prin prisma valorilor personale.

Suntem încă în paradigma care spune «omul este măsura tuturor lucrurilor». Ca atare, nu putem să separăm omul care muncește, de persoana «privată». Până la urmă e vorba de aceeași persoană și de aceleași valori. Iar valorile acestea se reflectă în ceea ce face persoana respectivă – atât în viața privată, cât și în viața profesională (fie ca antreprenor, fie ca simplu angajat) a spus Sofia Laza, psiholog practicant autonom cu specializare în Psihologia Muncii și Organizațională.

 

Cum depășești autosabotarea?

Zoltan Veres le-a prezentat participanților informații care îi va ajuta să ajungă mai ușor la transformarea autosabotării în cel mai puternic aliat. El susține că, doar cine a făcut pași spre mai bine știe cât de des își pune piedici singur(ă).

Atât în antreprenoriat, cât și în funcții de conducere, autosabotarea apare și este firesc să apară. Dar nu este obligatoriu să și rămână, a spus Zoltan Veres, lansând câteva idei despre cum se poate depăși autosabotarea și cum să facă practic asta.

Nu este de ajuns să cred despre mine că sunt antreprenor și să cunosc alți antreprenori, să am un mediu de antreprenori, ca să am un business de succes. Este nevoie de acțiuni concrete, de competențe, de decizii corecte., este de părere Zoltan Veres.

Ideea cea mai importantă dezbătută de Cristina Bâtlan a fost că oamenii sunt resursa esențială a unei companii. Ea este mândră că oamenii pe care i-a ales să lucreze în compania sa au valori personale puternice (onestitate, corectitudine, loialitate etc.). Și aceasta îi face să producă numai lucruri de calitate și să nu facă rabat de la aceasta.

Ultimii care au vorbit au fost Călin Donca și Cristina Scomoroscenco. În viziunea lui Donca, în antreprenoriat, indiferent de domeniu, există anumite obiceiuri care îți asigură succesul.

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Crina Dobocan

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebooktwitter și instagram.

Etichete:
Guvernul a decis majorarea salariului minim pe economie
Social joi, 17 octombrie 2024, 10:28

Guvernul a decis majorarea salariului minim pe economie

Salariul minim pe economie va fi de 4.050 lei de la 1 ianuarie – au stabilit miercuri, 16 octombrie, guvernul şi partenerii sociali, reuniţi...

Guvernul a decis majorarea salariului minim pe economie
Deschide ochii! Decizia corectă este la tine!
Social joi, 17 octombrie 2024, 09:42

Deschide ochii! Decizia corectă este la tine!

Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane a lansat campania online „Deschide ochii! Decizia corectă este la tine!”....

Deschide ochii! Decizia corectă este la tine!
2 copii din Ilva Mică, dați dispăruți | UPDATE
Social miercuri, 16 octombrie 2024, 16:48

2 copii din Ilva Mică, dați dispăruți | UPDATE

UPDATE: joi, 17 octombrie Cei doi copii din Ilva Mare, care miercuri, 16 octombrie, au fost daţi dispăruţi după ce, cu o zi înainte, nu s-au mai...

2 copii din Ilva Mică, dați dispăruți | UPDATE
A fost decolmatat râul care trece prin Beiuș
Social miercuri, 16 octombrie 2024, 16:01

A fost decolmatat râul care trece prin Beiuș

Autorităţile bihorene au finalizat decolmatarea cursului de apă care străbate municipiul Beiuş.   Lucrările s-au desfăşurat pe o lungime...

A fost decolmatat râul care trece prin Beiuș
Social miercuri, 16 octombrie 2024, 12:26

Ziua Națională a Alimentației și a Combaterii Risipei Alimentare

În fiecare an, pe 16 octombrie, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) celebrează Ziua Mondială a...

Ziua Națională a Alimentației și a Combaterii Risipei Alimentare
Social miercuri, 16 octombrie 2024, 12:21

Castelul Bánffy de la Bonțida în perioada regimului comunist

„Un dezastru pentru istoria arhitecturii transilvănene, o rușine pentru organele locale care <îl au în grijă> și o pată pe...

Castelul Bánffy de la Bonțida în perioada regimului comunist
Social miercuri, 16 octombrie 2024, 11:45

Majorarea impozitului pe locuințe se amână

Nota de fundamentare arată că amânarea este legată de faptul că se lucrează la un nou mecanism de calcul împreună cu experți ai Băncii...

Majorarea impozitului pe locuințe se amână
Social miercuri, 16 octombrie 2024, 11:43

Percheziții la persoane bănuite de trafic ilegal cu lemn

Percheziţiile vizează sediile unor firme, depozite de material lemnos, dar şi locuinţele unor persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de...

Percheziții la persoane bănuite de trafic ilegal cu lemn