Societatea Română de Dermatologie a lansat campania denumită „Folosiți protecția!”
Potrivit unui studiu de specialitate, persoanele care au suferit arsuri solare severe în copilărie sau adolescență prezintă un risc mai mare de a descoperi o leziune suspectă în urma unui control dermatologic. Rezultatele mai arată că, deși în marea lor majoritate, adolescenții înțeleg că expunerea la soare crește riscul de cancer de piele, nici măcar un sfert dintre ei nu se protejează.
Articol editat de cristina.rusu, 10 mai 2023, 13:21
Medicul dermatolog Alin Codruț Nicolescu explică ce înseamnă factorul de protecție ce apare pe ambalajele cremelor sau spray-urilor:
Despre protecția solară, acea cifră nu înseamnă procentul de blocare a razelor ultraviolete. În general, blocarea este undeva peste 90% indiferent de SPF-ul respectiv. Iar SPF-ul îmi arată intervalul de timp cât sunt protejat. Adică dacă fără să dau cu nimic mă ard în 10minute, dacă cu o cremă de SPF 15 sunt protejat 150 minute, 15minute ori 10. Dacă dau cu o cremă 50 sunt protejat 500min. Aici ne ajută foarte mult acea cifră.
Societatea Română de Dermatologie a lansat, marți, 9 mai, campania denumită „Folosiți protecția!” care dorește conștientizarea importanței folosirii cremei solare, mai ales în rândul adolescenților, ne-a transmis reporterul RRA Ancuța Cocoroveanu.
RRA
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.