Ceaiul verde: avantaje și dezavantaje
Proprietăţile antioxidante ale ceaiului verde ajută la detoxifierea organismului, stimularea metabolismului, reducerea inflamaţiei şi creşterea activităţii creierului.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 19 mai 2023, 12:00
Proprietăţile antioxidante ale ceaiului verde ajută la detoxifierea organismului, stimularea metabolismului, reducerea inflamaţiei şi creşterea activităţii creierului.
Cu toate acestea, conform oamenilor de ştiinţă israelieni, consumul acestei băuturi poate dăuna sănătăţii. În cadrul cercetărilor, experţii au dezvăluit că băutura poate fi toxică şi poate provoca inflamaţii ale ficatului. Cercetătorii avertizează şi asupra unei posibile insuficienţe hepatice la persoanele care consumă cantităţi mari de ceai verde. Unii pacienţi au fost nevoiţi chiar să facă un transplant de ficat, după ce au băut ceai verde concentrat pentru o perioadă lungă de timp.
Pacienţii cu hipertensiune arterială, anemie şi probleme digestive ar trebui, de asemenea, să evite consumul de ceai verde sau să-l bea în doze mici. Băutura nu trebuie consumată, dacă este urmat un tratament medicamentos sau se consumă alcool. Atunci când este combinat cu alţi compuşi, conţinutul de cofeină poate provoca reacţii adverse. De aceea, oamenii de ştiinţă avertizează să se evite dozele mari de ceai verde. (www.dariknews.bg)
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.