Cum putem păstra brânza proaspătă pentru mai mult timp
Vă place să vă aprovizionați cu o brânză de bună calitate?
Articol editat de cristina.rusu, 20 mai 2023, 12:00
Articol editat de cristina.rusu, 20 mai 2023, 12:00
Dacă o cumpărați dintr-un anumit loc și nu este vorba de magazinul de cartier, cu certitudine vă decideți să cumpărați o cantitate mult mai mare. Acest lucru implică însă anumite riscuri.
Depozitată în mod necorespunzător, brânza poate dobândi un miros neplăcut, poate deveni galbenă sau poate începe să se usuce. Este foarte important modul în care depozitați unul dintre cele mai benefice produse pentru sănătate, dacă doriți să-l consumați săptămâni la rând și să fie din ce în ce mai gustos și benefic pentru organism.
Cu certitudine ați auzit că brânza desărată este mult mai benefică pentru organism.
Cu siguranță ați pus de multe ori în apă o bucată de brânză, pentru a o putea elibera de sarea în exces? Știți însă în ce este recomandat să înmuiați brânza dacă vreți nu doar să-i echilibrați gustul sărat, ci și să o păstrați proaspătă și perfectă pentru consum mai mult timp?
Evident că este vorba despre laptele proaspăt. Pregătiți un bol adânc sau un alt recipient adecvat. Umpleți-l cu lapte proaspăt și aranjați bucățile de brânză în recipient.
Sfatul nostru pentru Dvs. este să folosiți o cutie cu capac. Astfel, veți fi sigur că brânza nu va absorbi mirosurile produselor depozitate la frigider.
Înmuiată în lapte proaspăt, brânza va fi comestibilă mult timp. Gustul său va fi plăcut, iar textura mult mai fină și mai cremoasă. Încercați acest lucru și, dacă vă plac rezultatele, nu uitați să le împărtășiți şi prietenilor. (www.actualno.com)
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.