Cum ne protejăm câinii și pisicile de căpușe
Recomandările medicului veterinar cu privire la protejarea câinilor și pisicilor de căpușe
Articol editat de cristina.rusu, 29 mai 2023, 06:00 / actualizat: 29 mai 2023, 9:11
Articol editat de cristina.rusu, 29 mai 2023, 06:00 / actualizat: 29 mai 2023, 9:11
În perioada verii, multe animale de companie merg, împreună cu proprietarii lor, la cabanele din pădure, iar problema căpușelor devine una extrem de serioasă.
Căpușele sunt purtători de multe boli care sunt extrem de periculoase pentru animal, care pot fi însoțite de febră și paralizie.
Infecția afectează sistemele nervoase și musculo-scheletice, inima și vasele de sânge ale nimalelor de companie.
Pentru a evita pericolul, este necesar să tratați animalul de companie cu preparatele speciale anti-căpușe cu o anumită regularitate.
Înainte de prima ieşire în natură, cel mai indicat este să contactați medicul veterinar pentru a vă ajuta să alegeți medicamentul potrivit și doza potrivită pentru animal.
Pentru câinii care ies zilnic din casă, din curte, tratamentul este o procedură obligatorie pentru sezonul primăvară-vară. După ce aţi scos animalul de companie la plimbare, acesta trebuie examinat cu atenție.
Dacă găsiţi o căpușă pe corpul animalului, aceasta trebuie îndepărtată de urgenţă, chiar dacă animalul a fost tratat și căpușa a murit după ce l-a mușcat, ea nu trebuie să fie lăsată pe suprafaţa pielii.
Dacă nu aveți îndemânarea de a îndepărta căpușele, cel mai indicat este să luaţi legătura cu medicul veterinar: simpla încercare de a rupe insecta va face ca capul acesteia să rămână în locul mușcăturii. Acest fapt poate duce la un abces. (www.rosbalt.ru)
RADOR
Foto: ricadellaro/ Pixabay
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.