Cele mai delicioase şi benefice fructe pe care le putem consuma vara
Căpşunile sunt unul dintre cele mai delicioase şi benefice fructe pe care le putem consuma. Sunt bogate în vitamine, minerale şi antioxidanţi, având capacitatea de a reduce riscul apariţiei diferitelor boli – diferite tipuri de cancer, inclusiv cancerul de sân, cancerul de ficat şi cancerul de colon.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 18 iunie 2023, 12:00 / actualizat: 18 iunie 2023, 14:52
Căpşunile sunt unul dintre cele mai delicioase şi benefice fructe pe care le putem consuma. Sunt bogate în vitamine, minerale şi antioxidanţi, având capacitatea de a reduce riscul apariţiei diferitelor boli – diferite tipuri de cancer, inclusiv cancerul de sân, cancerul de ficat şi cancerul de colon.
În plus, căpşunile sunt bogate în vitamina C, importantă pentru sănătatea pielii, părului şi unghiilor. De asemenea, conţin vitamina K, benefică pentru sănătatea oaselor şi reducerea riscului de osteoporoză. Aceste fructe sunt bogate în fibre, ajutând la îmbunătăţirea digestiei şi la reducerea riscului de diabet şi boli cardiovasculare.
Căpşunile – o sursă bogată de antioxidanţi şi vitamine pentru îmbunătăţirea sănătăţii
Cu un conţinut scăzut de calorii sunt un aliment ideal pentru cei care doresc să slăbească. Persoanele alergice la căpşuni trebuie să le evite, deoarece consumul lor poate provoca reacţii precum erupţii cutanate, hipersensibilitate şi chiar şoc anafilactic. În bolile respiratorii precum astmul sau bronşita cronică, consumul de căpşuni trebuie să fie moderat, deoarece acestea pot irita căile respiratorii şi pot duce la o creştere a simptomelor. Şi persoanele care suferă de diabet trebuie să aibă grijă când le consumă, întrucât conţin o cantitate mare de zahăr. (www.dariknews.bg)
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.