Paza de Coastă a SUA a declarat că, potrivit rămăşiţelor găsite, submersibilul a suferit o „implozie catastrofală”.
Salvatorii estimaseră joi că la 11:08 GMT pasagerii ar putea rămâne fără oxigen la bordul Titan, un mic explorator de adâncime al companiei private americane OceanGate Expeditions. Dispărut de duminică, 18 iunie, aparatul avea o autonomie teoretică de scufundare de 96 de ore.
Submersibilul Titan, cu o lungime de aproximativ 6,5 metri, s-a scufundat duminică şi era aşteptat să reapară la suprafaţă peste şapte ore, dar contactul s-a pierdut la mai puţin de două ore de la plecare. Marţi la prânz, Garda de Coastă a SUA a avertizat că mai erau „aproximativ 40 de ore de aer respirabil” la bord.
De la începutul cercetării, au fost dezvăluite informaţii despre posibile neglijenţe tehnice ale dispozitivului de turism subacvatic.
Patronul OceanGate, americanul Stockton Rush, se afla la bord alături de un bogat om de afaceri britanic, Hamish Harding (58 de ani), fostul scafandru şi soldat al marinei, de francezul Paul-Henri Nargeolet (77 de ani) – supranumit „Mr. Titanic’ – şi de magnatul pakistanez Shahzada Dawood (48), însoţit de fiul său Suleman (19), ambii având şi naţionalitate britanică.
Preţul unui loc a fost de 250.000 de dolari.
Agerpres
Foto: captură video YouTube
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.