Planta care scade colesterolul şi întăreşte inima
Nivelurile ridicate de colesterol pot fi un factor declanşator pentru bolile de inimă. După statine, cel mai eficient mod de a reduce colesterolul este o dietă sănătoasă. „Este important nu doar ceea ce mâncăm, ci şi ce bem”, susţine dr.Timothy Bond, citat de „Express”.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 25 iunie 2023, 12:00
Nivelurile ridicate de colesterol pot fi un factor declanşator pentru bolile de inimă. După statine, cel mai eficient mod de a reduce colesterolul este o dietă sănătoasă. „Este important nu doar ceea ce mâncăm, ci şi ce bem”, susţine dr.Timothy Bond, citat de „Express”.
Expertul recomandă consumul de ceai de muşeţel, care poate fi benefic în acest caz, ajutând la scăderea nivelului de colesterol din sânge şi oferind o mai bună protecţie împotriva bolilor de inimă. Motivul pentru care muşeţelul este atât de bun pentru inimă este conţinutul său antioxidanţi. Potrivit dr. Bond, ceaiul de muşeţel este bogate în flavone, un tip de antioxidant flavonoid. Flavonele reduc sinteza colesterolului şi cresc activitatea receptorilor LDL asupra celulelor – aceasta înseamnă că LDL-colesterolul (aşa-numitul colesterol „rău”) este eliminat din sânge.
Afirmaţiile expertului sunt confirmate de un studiu publicat în Journal of Endocrinological Research. Cercetătorii au descoperit că ceaiul de muşeţel poate reduce nivelul ridicat de colesterol cu aproximativ 18%. În studiile lor, participanţii au consumat zilnic trei căni de ceai de muşeţel, constatându-se că acest obicei este asociat cu scăderea nivelului de colesterol „rău” şi colesterolului total, precum şi a trigliceridelor din sânge. Datorită acestor proprietăţi, ceaiul de muşeţel poate reduce şi riscul de boli de inimă, au concluzionat cercetătorii. (www.actualno.com)
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.