Mai puține deșeuri aruncate pe câmp, pe marginea drumurilor sau la ieșirile din localități
În județul Bihor începe construcția a 12 noi platforme de colectare a deșeurilor, după ce s-a semnat contractul de execuție cu firma care a câștigat licitația.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 26 iunie 2023, 16:50
În județul Bihor începe construcția a 12 noi platforme de colectare a deșeurilor, după ce s-a semnat contractul de execuție cu firma care a câștigat licitația.
Valoarea totală a celor 12 platforme este de 16,6 milioane lei, fără TVA. Centrele de colectare a deșeurilor prin aport voluntar vor fi construite în localitățile Sântandrei, Sânmartin și Oșorhei, Tinca, Sânnicolau Român și Ceica, Bratca, Tileagd și Vadu Crișului și Valea lui Mihai, Săcueni și Popești.
Patru platforme sunt finalizate, în Aleșd, Beiuș, Marghita și Salonta, acestea urmând să devină funcționale în luna iulie.
Alte 16 centre sunt în etapa de evaluare a ofertelor depuse în cadrul licitației. Este vorba de centrele Aușeu, Avram Iancu, Balc, Borș, Buntești, Chișlaz, Cociuba Mare, Copăcel, Drăgănești, Lazuri de Beiuș, Lăzăreni, Nojorid, Paleu, Spinuș, Ștei și Vașcău.
Aceste centre vor fi deschise câteva zile pe săptămână, autoritățile publice locale trebuie să suporte depozitarea gratuită în primii ani, cel puțin, a deșeurilor mari aduse de cetățeni. Asta înseamnă că vom avea mai puține deșeuri aruncate pe câmp, pe marginea drumurilor sau la ieșirile din localități, a declarat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.
Aceste centre sunt finanțate cu fonduri europene și fac parte din „Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor” (S.M.I.D.) din județul Bihor și vor deservi atât unitatea administrativ–teritorială unde sunt amplasate, cât și pe cele din vecinătate.
Crina Dobocan
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.