Alimente pentru o dantură perfectă
Cinci alimente ne pot salva în acest caz, ajutând să ne menţinem dantura albă fără costuri mari.
Articol editat de cristina.rusu, 29 iunie 2023, 12:00
Efectul benefic al uleiului de cocos asupra dinţilor a fost deja dovedit. Acidul lauric din acesta luptă împotriva bacteriilor care provoacă carii dentare, respiraţie urât mirositoare şi boli gingivale.
De asemenea, ceaiul verde este bogat în polifenoli, care ajută la combaterea bacteriilor cavităţii bucale.
Ceaiul negru poate păta, însă, dinţii din cauza conţinutului său ridicat de tanin.
Căpşunile sunt considerate unul dintre cei mai puternici agenţi de albire a dinţilor. Combinaţia de acid malic şi vitamina C pe care o conţin căpşunile ajută la menţinerea dinţilor sănătoşi. Amestecate cu bicarbonat de sodiu, putem realiza o pastă de dinţi excelentă.
Fibrele vegetale din castraveţi masează dinţii şi gingiile, iar sucul de castraveţi ajută la menţinerea culorii albe a danturii. Turmericul este ingredientul secret care ne poate oferi cei mai strălucitori dinţi albi. Cu toate acestea, studiile demonstrează că nu ajută doar la menținerea igienei dentare, ci şi la ameliorarea durerilor de dinţi, reducerea inflamării gingiilor, gingivită şi parodontoză.(www.dariknews.bg