ANCOM atrage atenţia asupra folosirii serviciului de roaming în ţară şi străinătate
Cei care vor călători în ţară trebuie să fie atenţi la roamingul involuntar, care poate apărea în zonele de graniţă, aminteşte ANCOM.
Articol editat de Andrada Ștefănescu, 30 iunie 2023, 19:03
O lege adoptată în cursul acestei săptămâni de parlament le impune administratorilor de drumuri publice din zonele de graniță să amplaseze panouri de avertizare la intrarea și ieșirea din localități, în care să se specifice clar „atenţie, risc de roaming involuntar!”.
În acest caz, cei care ajung în astfel de zone trebuie să știe că există riscul ca telefoanele sau alte dispozitive mobile să se conecteze la rețelele țărilor vecine, dacă este activat serviciul de roaming internațional, iar telefonul mobil sau tableta sunt setate pe selectarea automată a rețelei. Chiar și involuntar, utilizarea serviciilor mobile în roaming nu îi scutește pe utilizatori de plata acestui serviciu, atenționează ANCOM.
În cazul călătoriilor în afara României, trebuie verificate dacă planul tarifar pentru comunicațiile mobile include sau nu serviciul de roaming internațional. Pentru că tarifele pentru statele din afara Spațiului Economic European nu sunt reglementate, este important, de asemenea, să se verifice cu atenție, înainte de plecare, tarifele minime care se utilizează în țări precum Marea Britanie, Turcia, Egipt sau Israel.
Utilizatorii care au o nemulțumire în legătură cu serviciile de roaming trebuie să se adreseze mai întâi furnizorului de la care sunt achiziționate aceste servicii, iar dacă problema sesizată nu se rezolvă se pot adresa ANCOM.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.