La micul dejun nu ar trebui consumate alimentele cu un conținut ridicat de zahăr, a declarat dieteticianul Elena Solomatina.
Articol editat de cristina.rusu,
1 iulie 2023, 12:00 / actualizat: 1 iulie 2023, 18:06
La micul dejun nu ar trebui consumate alimentele cu un conținut ridicat de zahăr, a declarat dieteticianul Elena Solomatina.
Potrivit acesteia, zahărul este un carbohidrat asimilat rapid, care provoacă o explozie de energie, fiind rapid eliberat în sânge. Unora li se pare că un astfel de mic dejun îi trezește, dar imediat cum ajung la birou şi încep să muncească, apare senzaţia de somnolenţă, dispare energia şi cheful de a munci, scade atenția și concentrarea, devenind incoerenţi, şi scade capacitatea de muncă, a declarat nutriţionistul, citat de Gazeta.Ru.
Carbohidrații rapizi ar trebui să fie înlocuiți cu cei lenţi şi ar trebui să renunţăm la terciurile din pungi și la cerealele dulci, precum și la produsele de patiserie, cornuri și pâinea albă cu dulceață. (www.rosbalt.ru)
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.