Caisele și multiplele lor beneficii pentru sănătate
Caisele şi-au câştigat pe deplin faima în calitate de fruct cu multe beneficii pentru sănătate. Originea lor este necunoscută – conform unor teorii, aceste fructe provin din China, în timp ce altele susţin că ţara lor de provenienţă este India. Caisele sunt bogate în vitamine, minerale şi fibre.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 8 iulie 2023, 12:00 / actualizat: 8 iulie 2023, 14:01
Caisele şi-au câştigat pe deplin faima în calitate de fruct cu multe beneficii pentru sănătate. Originea lor este necunoscută – conform unor teorii, aceste fructe provin din China, în timp ce altele susţin că ţara lor de provenienţă este India. Caisele sunt bogate în vitamine, minerale şi fibre.
Îmbunătăţesc vederea – Caisele sunt o sursă de vitamina A, care este importantă pentru sănătatea ochilor.
Fortifică sistemul imunitar – Vitamina C, conţinută în caise, susţine sistemul imunitar şi organismul să lupte împotriva infecţiilor şi bolilor.
Menţin sănătatea pielii – Caisele conţin antioxidanţi care ajută la protejarea pielii de factori nocivi şi de primele semne de îmbătrânire. De asemenea, oferă protecţie împotriva efectelor negative ale razelor solare.
Îmbunătăţesc funcţia hepatică – Fibrele din caise ajută la îmbunătăţirea funcţiei hepatice şi previn constipaţia.
Susţin sănătatea inimii – Caisele sunt bogate în potasiu, care ajută la menţinerea tensiunii arteriale normale şi a funcţiei cardiace. (www.dariknews.bg)
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.