Primul focar de toxiinfecţie alimentară pe litoral [UPDATE]
Inspectorii au propus oprirea temporară a furnizării de servicii pentru bucătărie.
Articol editat de Camelia Velțan, 11 iulie 2023, 11:15 / actualizat: 11 iulie 2023, 14:38
Potrivit ANPC, s-au sigilat şi oprit din circuitul consumului uman 10 mii de kilograme de produse alimentare păstrate în condiții neconforme.
S-a dispus și închiderea temporară a piscinei, pentru că inspectorii au găsit acolo saltele neigienizate, nu era menționată adâncimea apei și nu exista un registru care să ateste clorinarea apei.
Operatorul economic deţine 22 camere de cazare, care la data şi ora controlului erau ocupate în totalitate.
………………………………………………………………………………………………..
Primul focar de toxiinfecţie alimentară pe litoral, după cei trei ani de pandemie, a fost raportat la Costineşti.
21 de turişti, printre care şi 6 copii, au fost duşi cu ambulanţele la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa. După ce au primit tratament, cei mai mulţi au fost externaţi – a precizat managerul Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, Claudia Cambrea:
Au rămas internate trei persoane: un bărbat, o mamă și un copil. Au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase cu simptomele caracteristice toxiinfecției alimentare: vărsături, dureri dureri abdominale, scaune diareice.
Cele trei persoane rămase internate sunt din Timişoara, iar medicii spun că atât starea băieţelului de 3 ani, cât şi a celor doi adulţi este stabilă şi este posibil să fie externaţi astăzi.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.