Alimentație sănătoasă pentru persoanele trecute de 50 de ani
Regimul alimentar ar trebui să conțină alimente bogate în proteine și fibre. După vârsta de 50 de ani trebuie să facem câteva schimbări importante în alimentație pentru a rămâne sănătoşi. În mod special, nutriționistul Elena Sviridova a declarat că la această vârstă este necesară creșterea cantității de proteine din dieta zilnică pentru a susține sănătatea mușchilor și a oaselor.
Articol editat de cristina.rusu, 23 iulie 2023, 12:00 / actualizat: 23 iulie 2023, 14:53
Consumul frecvent de astfel de alimente previne durerile musculare și deteriorarea articulațiilor. Expertul a reamintit faptul că deficitul de proteine amenință şi pielea feței, care își pierde din elasticitate şi devine flască.
Se mai recomandă să bem câte o ceașcă de bulion din oase, o dată pe săptămână, ceea ce poate îmbunătăți sănătatea articulațiilor și poate sprijini un sistem digestiv sănătos.
În același timp, produsele din carne semifabricate trebuie eliminate din alimentație. Expertul mai recomandă să se reducă consumul de cafea. Această băutură contribuie la modificări ale tensiunii arteriale, așadar este mai indicat să bei cât mai puțină cafea, care ar trebui diluată cu mult lapte.
Pentru a menține pielea și părul sănătoase, precum și pentru a menține vederea, nutriționistul a recomandat să optăm pentru alimente bogate în vitamina E, care se regăsește în alimente precum avocado, semințe și nuci.
Consumaţi multe salate și folosiţi uleiuri vegetale pentru a prepara diverse sosuri, a mai susţinut Elena Sviridova, adăugând că merită să consumaţi cât mai multe verdețuri, care sunt bogate în vitamina C. (www.rosbalt.ru)
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.