Evitați scăldatul în locurile neamenajate sau în preajma lucrărilor hidrotehnice!
Cursurile de apă pot reprezenta un pericol pentru cei aflați la scăldat din cauza malurilor abrupte și a curenților puternici.
Articol editat de cristina.rusu, 3 august 2023, 14:06 / actualizat: 7 august 2023, 11:53
De asemenea, în aceste zone, albiile pot fi nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi și trunchiuri de copaci.
Totodată, există diferențe majore de temperatură între stratul de suprafață (care poate avea o temperatură agreabilă) și cel de adâncime (care are o temperatură scăzută).
Evacuarea controlată a unor debite de apă din lacurile de acumulare se poate realiza oricând. Astfel, cetățenii, aflați la scăldat în aval de aceste lacuri pot fi surprinși de creșteri bruște de nivel și debit.
Curenții care se formează în apropierea barajelor în timpul deversării sunt foarte puternici și pun în pericol viața înotătorilor.
????? ????????̆ ??????̆, ?? ??????? ??̆????????, ????? ??????? ????? ?????? ?̂???̆???? ????? ?????? ?̦? ????? ?????????? . De asemenea, ?? ???????? ?????? ?????̦???̂?? ?????????? ??????, ????? ????????̆ ??????̆ ??? ??????? ?? ????? ?????, ?? ??????? ??̆????????, ?????? ???????? ??? ????????.
ABA Someș-Tisa recomandă cetățenilor să aleagă zonele special amenajate pentru îmbăiere, cu respectarea măsurilor de siguranță.
Instituția noastră administrează un bazin de 22.380 kilometri pătrați și o rețea hidrografică de 580 de cursuri de apă codificate, în lungime totală de 7.828 de kilometri. În arealul administrat de instituția noastră nu sunt desemnate zone de îmbăiere.
Comunicat de presă
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.