Consumul zilnic de fructe oleaginoase scade riscul de depresie
Antioxidanții din suplimentul preferat pe care-l consumăm la bere ajută la protejarea creierului, arată cercetătorii spanioli.
Articol editat de cristina.rusu, 18 august 2023, 12:00
Descoperirile noastre evidențiază un alt beneficiu al consumului de oleaginoase, spune Bruno Bizzozero-Peroni de la Universitatea Castilla-La Mancha din Spania. Cel mai recent studiu, publicat în revista „Elsevier Clinical Nutrition”, a examinat modul în care consumul de nuci afectează șansele oamenilor de a dezvolta boala.
Cercetătorii au analizat datele de la 13.504 britanici cu o vârstă medie de 57 de ani și au urmărit dacă au fost diagnosticați cu depresie sau au folosit antidepresive. Dieta lor a fost monitorizată între 2007 și 2012.
Oleaginoasele pe care le-au consumat au inclus migdale nesărate, sărate și prăjite, caju, fistic, precum și alune. Oamenii care au mâncat o mână de nuci în fiecare zi, aproximativ 30 de grame, au suferit mai puțin de depresie decât cei care nu au mâncat niciuna.
Bizzozero-Peroni a spus că efectele antiinflamatorii și antioxidante asociate cu compoziția nutrițională a nucilor joacă un rol important în reducerea riscului de depresie.
În plus, fructele oleaginoase sunt bogate în aminoacizi precum arginina, glutamina, serină și triptofan, iar nivelurile mai scăzute ale acestor aminoacizi sunt asociate cu depresia, a explicat el. (www.24chasa.bg)
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.