Berea este mai benefică pentru imunitate decât iaurtul, chefirul, brânza și alte produse lactate fermentate, conform oamenilor de știință chinezi citați de Frontiers in Nutrition.
Articol editat de cristina.rusu,
15 septembrie 2023, 12:00
Berea este mai benefică pentru imunitate decât iaurtul, chefirul, brânza și alte produse lactate fermentate, conform oamenilor de știință chinezi citați de Frontiers in Nutrition.
Efectul benefic se datorează enzimelor conținute în aceasta. Autorii studiului actual de la Universitatea Medicală Dalian, China, au evaluat compoziția băuturii cu spumă și au descoperit că polifenolii și celuloza din aceasta rămân ingrediente cheie pentru întărirea sistemului imunitar.
Potrivit oamenilor de știință, polifenolii sunt deosebit de valoroși – antioxidanți puternici cu proprietăți prebiotice. Creează în sistemul digestiv un mediu potrivit pentru reproducerea microorganismelor benefice, susținând creșterea lactobacililor și a bifidobacteriilor.
Un rol important îl au și epicatechina, catechina, acidul metilmalonic și acidul cafeic, care suprimă creșterea microorganismelor patogene, relatează BTA.
Cercetătorii arată că berea fără alcool este mai sănătoasă decât berea obișnuită, deoarece nu conține alcool etilic.
Experții chinezi amintesc că berea este bună pentru organism doar atunci când este băută în cantități rezonabile.
Consumul moderat de bere ajută la prevenirea aterosclerozei și a bolilor de inimă, suprimă cancerul și îmbunătățește circulația sângelui și funcția imunitară. S-a dovedit, de asemenea, că berea are efecte antioxidante și de întinerire, au scris autorii studiului. (www.24chasa.bg)
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.