Toamna, trebuie să consumăm mai multe legume şi fructe de sezon, miere şi usturoi, deoarece conţin vitamine, fibre, pectină şi alte substanţe utile.
Articol editat de cristina.rusu,
23 septembrie 2023, 12:00 / actualizat: 23 septembrie 2023, 15:23
Toamna, trebuie să consumăm mai multe legume şi fructe de sezon, miere şi usturoi, deoarece conţin vitamine, fibre, pectină şi alte substanţe utile.
Pectina, care este conţinută din abundenţă în mere, pere şi prune, poate afecta starea tractului gastrointestinal.
Mierea conţine fructoză, glucoză şi vitaminele B şi K. Un alt produs util este cătina care are aproape toate vitaminele din grupa B, inclusiv vitaminele A, E, C, H, PP şi K, caroten şi carotenoizi, precum şi multe flavonoide, fier, bor, mangan.
Cătina stimulează sistemul imunitar, datorită concentraţiei mari de vitamina C şi fitoncide.
De asemenea, nu trebuie neglijate nici proprietăţile antivirale ale usturoiului, care trebuie să fie prezent cât mai des în dieta noastră, fie crud sau gătit. (www.dariknews.bg)
Rador Radio România
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.