Prima pagină » Știri » Sănătate » Mai mulți copii din Bistrița au ajuns la UPU, cu posibilă toxiinfecție alimentară [UPDATE]
Mai mulți copii din Bistrița au ajuns la UPU, cu posibilă toxiinfecție alimentară [UPDATE]
Foto: Michal Jarmoluk/ Pixabay
UPDATE: ora 16.00
Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a suspendat activitatea firmei care a livrat mâncare la o școală gimnazială din Bistrița, după care mai mulți copii au prezentat simptomatologie digestivă.
Articol editat de Andrei Cretoiu,
27 septembrie 2023, 11:24 / actualizat: 29 septembrie 2023, 13:50
UPDATE: ora 16.00
Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a suspendat activitatea firmei care a livrat mâncare la o școală gimnazială din Bistrița, după care mai mulți copii au prezentat simptomatologie digestivă.
Firma respectivă nu era autorizată să livreze în sistem catering.
Directorul DSVSA, Ioan Bogolin, a declarat că la sediul firmei au fost găsite produse care nu corespundeau din punct de vedere organoleptic, iar pe ambalajele preparatelor culinare livrate nu erau indicate informaţii privind ingredientele produsului finit, aditivii utilizaţi şi ingredientele cu efect alergen.
La rândul lor, comisarii de la Protecţia Consumatorilor Bistriţa-Năsăud au aplicat sancţiuni în valoare totală de 35.000 de lei.
Autorităţile nu cunosc numărul exact al elevilor care au prezentat simptome digestive, având în vedere că la spital nu au ajuns decât puţine cazuri şi niciunul nu a necesitat internarea.
Direcţia de Sănătate Publică aşteaptă rezultatele probelor de la laborator pentru a stabili cauza stării de rău a copiilor.
……………………………………………………………………………………..
Mai mulţi copii de la două şcoli gimnaziale din municipiul Bistriţa au ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, singurul numitor comun în aceste cazuri fiind firma de catering care le livrează masa la afterschool.
Şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu, a declarat pentru AGERPRES că primele verificări nu ar indica cu certitudine o toxiinfecţie alimentară.
Anca Andriţoiu a adăugat că, în cazul copiilor care au prezentat şi febră, s-a făcut testarea pentru COVID-19, rezultatele fiind negative.
Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, Cristian Nicula, a precizat că numărul elevilor care au absentat, acuzând stări de rău, a fost de aproximativ 20.
Inspectorii DSP au recoltat probe de la firma de catering şi aşteaptă rezultatele de laborator.
La firma în cauză au mai ajuns în control Protecţia Consumatorului şi Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.