Prima pagină » Diverse » Italienii și-au redus consumul de carne din motive ecologice
Italienii și-au redus consumul de carne din motive ecologice
Foto: Denys Gromov, Pexels
Mai mult de jumătate dintre italieni (51%) își limitează consumul de carne din motive legate de protecţia mediului, arată rezultatele unui sondaj realizat de Consiliul Național al Cercetării Agricole (CREA).
Articol editat de cristina.rusu,
8 octombrie 2023, 12:00
Mai mult de jumătate dintre italieni (51%) își limitează consumul de carne din motive legate de protecţia mediului, arată rezultatele unui sondaj realizat de Consiliul Național al Cercetării Agricole (CREA).
În opinia experților, această tendință se datorează conștientizării tot mai mari de către oameni a impactului producției de carne asupra schimbărilor climatice și asupra ecosistemului.
Ca alternativă la carne, italienii mănâncă cel mai adesea ouă și legume bogate în proteine. Insectele și carnea sintetică sunt nepopulare printre italieni, 61% dintre respondenți spunând că nu vor să mănânce astfel de alimente.
În același timp, 27% dintre italieni nu intenționează să renunțe la carne în viitor – cel puțin nu din motive de mediu. Cu toate acestea, aproximativ 90% dintre italieni și-au exprimat dorința de a-și schimba dieta, dacă instituțiile naționale și europene vor vorbi tot mai mult despre dietele ecologice.
Menţionăm că creșterea animalelor este unul dintre principalii „producători” de emisii de oxizi de azot în natură.
În același timp, oxidul de azot creează un efect de seră de 300 de ori mai mare decât dioxidul de carbon. Prin urmare, unitățile de catering din Europa au început să treacă la un nou meniu pentru a reduce impactul nociv asupra mediului. Astfel, de exemplu, până în 2030, meniul din cantinele studențești de la Universitatea din Antwerp (Belgia) va consta în proporție de 80% din mâncăruri vegetariene.
Rador Radio România
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.