Beneficiile ceaiului de roiniţă
Ceaiul de roiniţă alungă insomnia, scade nivelul de colesterol şi ameliorează nervozitatea.
Articol editat de cristina.rusu, 18 octombrie 2023, 12:00 / actualizat: 18 octombrie 2023, 13:29
Articol editat de cristina.rusu, 18 octombrie 2023, 12:00 / actualizat: 18 octombrie 2023, 13:29
Planta are proprietăţi antimicrobiene, reducând riscul de infecţii. Este bogată în antioxidanţi, esenţiali pentru detoxifiere şi pentru protejarea organismului de daunele cauzate de radicalii liberi.
Consumul de ceai de roiniţă optimizează metabolismul, ajută celulele să se recupereze mai repede şi încetineşte procesul de îmbătrânire, favorizând reînnoirea celulară.
Această plantă medicinală conţine: taninuri care dezinfectează şi accelerează vindecarea rănilor; acid cafeic, rosmarinic, succinic, ascorbic care accelerează descompunerea grăsimilor şi previne formarea plăcilor de colesterol; flavonoide – au proprietăţi antiinflamatorii şi antibacteriene; uleiuri esenţiale care stimulează activitatea mentală, ameliorează spasmele, calmează sistemul nervos; polifenoli care acţionează ca antioxidanţi; răşini care rezistă proliferării agenţilor patogeni; enzime care normalizează digestia; o serie de oligoelemente importante: zinc, caroten, seleniu, fier, magneziu, mangan, vitamina B care susţin sistemul imunitar, întăresc sistemul osos şi îmbunătăţesc metabolismul.
Datorită conţinutului de substanțe enumerate, planta calmează, ameliorează tensiunea nervoasă, elimină anxietatea, creşte concentrarea mentală şi normalizează somnul.(www.zdrave.to)
Rador Radio România
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.