Mâncarea picantă este o parte integrantă a multor bucătării naţionale. Consumul său poate avea efecte benefice, dar şi dăunătoare asupra organismului. Specialiştii susţin că alimentele condimentate au efecte mixte asupra sănătăţii umane.
Mâncarea picantă este o parte integrantă a multor bucătării naţionale. Consumul său poate avea efecte benefice, dar şi dăunătoare asupra organismului. Specialiştii susţin că alimentele condimentate au efecte mixte asupra sănătăţii umane.
Persoanele cu boli cronice ar trebui să aibă grijă, deoarece mâncarea condimentată poate provoca disconfort în tractul digestiv, dureri de cap şi chiar vărsături. Mâncărurile care conţin cantităţi mari de piper negru, wasabi, turmeric pot agrava simptomele bolilor intestinale şi de stomac.
Cercetările indică faptul că un consum de alimente picante poate ajuta la reducerea riscului de obezitate, boli de inimă, cancer, boala Alzheimer, arsuri la stomac, ulcere, boli respiratorii şi tulburări mentale. Acest lucru se datorează faptului că aceste alimente conţin capsaicină, care are proprietăţi antiinflamatorii şi antioxidante. Persoanele care tolerează bine mâncarea condimentată pot continua să o consume cu moderaţie, deoarece are efecte benefice asupra organismului lor. (www.dariknews.bg)
RADOR RADIO ROMÂNIA
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.