Prima pagină » Diverse » Toamna ne încărcăm organismul cu sănătate și energie
Toamna ne încărcăm organismul cu sănătate și energie
Foto: Pixabay
Toamna este o perioadă în care există o varietate de fructe şi legume de sezon care pot fi folosite pentru a pregăti mese sănătoase şi hrănitoare.
Articol editat de cristina.rusu,
5 noiembrie 2023, 12:00
Toamna este o perioadă în care există o varietate de fructe şi legume de sezon care pot fi folosite pentru a pregăti mese sănătoase şi hrănitoare.
În acest sezon, ne putem încărca organismul cu sănătate şi energie. Alimentaţia sănătoasă de toamnă trebuie să ţină cont de câteva reguli. Evitarea alimentelor procesate este principala dintre acestea.
Toamna, există o abundenţă de fructe şi legume proaspete, bogate în vitamine şi minerale. Alimentele procesate care conţin aditivi şi conservanţi trebuie eliminate pe cât posibil din dieta alimentară.
Supele şi preparatele calde sunt o alegere extrem de inspirată în zilele reci şi umede de toamnă. Sunt indicate legume de sezon, cum ar fi dovleceii, cartofii, morcovii şi ciupercile pentru a prepara mese delicioase şi hrănitoare.
Fructele şi legumele specifice anotimpului nu trebuie să lipsească din meniu. Toamna, există o mare varietate de fructe şi legume care pot fi incluse în alimentaţie: dovleac, morcovi, sfeclă roşie, varză, conopidă, vinete, dovlecei, ardei, păstârnac, cartofi, mere, pere, gutui, struguri, care pregătesc organismul pentru sezonul de iarnă. (www.dariknews.bg)
RADOR RADIO ROMÂNIA
Foto: Pixabay
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.